Senhöst på Storsudret

PG31.10.20-2

Hamra 6.11.2020

Trots att fallen av Covid ökat under de senaste dagarna på Gotland får man glädjas åt allt det vackra vi har på Storsudret. Den sista oktober låg ett magiskt ljus över trädgården i vid Vamlingbo Prästgård. I veckan ett par dagar med västlig storm och regn som piskar i ansiktet, nästa dag stilla och sol som låter landskapet bada i guldockra. Häromdagen (4.11) började dagen med  hårda regnskurar och grå himmel, för att någon timme senare spricka upp. När jag gick utmed kusten från Vändburg sprack himlen upp och molnen dansade som vita jättar och skapade vidunderliga ljusfenomen.

holmhallar4.11.20

smaskrakar

Nästa dag femton sekundmeter och väldiga bränningar välde in mot pallkanten nedanför Hoburgsklippan.

blahak6.11

Idag var luften öm, nästan smekande med sin värme och fuktighet. Två blå kärrhökar patrullerade yttre Stuckvikens vass och örtstränder mot eftermiddagen.

Allan-Ceddergren

Mest gladde jag mig dock över att idag den 6 november se Allan Cedergren ute vid sin fiskebod på Faludden. Allan fyllde 97 i september, är journalist, författare och ålfiskare. Arendt Engström tog med sig Allan på en tur i det fina vädret, detta efter en längre tids Covid-isolering på Sudergården i Burgsvik. Och sedan verkar fyra år med Trump vid rodret vara till ända-vilken fredag!